Van der Wal Zonwering

123 Interieurbouw bouwde voor Van der Wal Zonwering onder andere showroom gevels, een bar, banken, tafels en displays.

Showroom Gevel
123 Interieurbouw maakte voor Van der Wal Zonwering een aantal showroom gevels met opgelegde steentjes ter decoratie. De steentjes worden er op gestuukt en zijn niet van echt te onderscheiden.

Trendy “roestige” metalen bar 
Het bovenblad van de bar bestaat uit verzinkt metaal. De voorzijde onder het tafelblad is voorzien van diverse roestplaten in verschillende vormen over elkaar heen gelegd. Op de basiswand is LED licht gemonteerd, waarbij het licht door de openingen tussen de platen zichtbaar is. De gehele bar is van hout gemaakt en “roestig” gedecoreerd en voorzien van klinknagels.

Historische eikenhouten tafel
In het naaiatelier \ showroom is een tafelblad gemaakt van 240 cm bij 240 cm van historische eikenhouten wagon planken. Op de wagon planken is de slijtage (teerresten & onregelmatigheden) van gebruik nog zeer goed zichtbaar. De delen zijn zo’n 60 jaar oud. Het frame bestaat uit robuust warmgewalst zwart staal, waardoor er een industriële look ontstaat. Het staal is gelakt met een 2 componenten lak. De tafel staat in een ruimte die volledig ingericht is door 123 Interieurbouw. De gehele ruimte is industrieel & ambachtelijk aangekleed met gordijnrekken inclusief een doek van foto uit 1932.

Stalen display 
De display bestaat uit eikenhouten wagon planken. Het frame bestaat uit robuust warmgewalst zwart staal, waardoor er een industriële look ontstaat. Het staal is gelakt met een 2 componenten lijm. Door spindels is de tafel in hoogte verstelbaar.

Lounge bank op maat
De bank is op maat van muur tot muur gemonteerd. De onderzijde is “roestig” gedecoreerd met klinknagels. In de rugleuning zitten aan de bovenkant LED spots, zodat de “sloopmuur” goed zichtbaar is. Alle onderdelen in de ruimte zijn zo op elkaar ingespeeld, dat er sfeervolle ruimte is ontstaat. De kussens zijn op maat gemaakt met dik schuimrubber van een mooie velour meubel stof.