TU DELFT – Science Centre

123 Interieurbouw maakte voor het TU DELFT – Science Centre een aantal interieurs op maat.

We hebben hieronder een aantal ruimtes beschreven en weergegeven met foto’s.

Faculty Room (122 m2)

De Faculty Room wordt gebruikt voor vergaderingen in het Science Center. In de Faculty Room is een op maat gemaakte Kastenwand van HPL plaat met ventilatieroosters gemonteerd. Ook is er een speciale wand aanwezig gemaakt van 360 (60cm x 60cm) PET G platen met stroomgootjes. Elke plaat is uniek en CSC gefreesd. Ook is op elke een LED-lamp aangebracht. De wand is voorzien van Isofer isolatie materiaal tegen het geluid. De platen zijn niet-zichtbaar afgemonteerd.

Filmstudio – 360 graden projectie

In de filmstudio hebben 12 Panelen speels opgehangen latten frame met een multiplex van vurenhout. Zo gemaakt dat er geen naden te zien zijn. In werkplaats gemaakt en afgewerkt. Vervoert en voorzien van koppelbeugels om de naden zo dicht mogelijk op elkaar te krijgen. Om vervolgens alles af te monteren en te verven. Met projectie verf afgewerkt voor optimale projectie.

3D – Zie jezelf in 3D

In de ruimte is gewerkt met zwarte geplastificeerde Spaanplaat (melamine)  vanwege strakke afwerking en blinde lijmverbindingen. Er is een wand met deur geplaatst, achter deze wand bevind zich een projectie kamertje en de technische ruimte. De ruimte is behangen met Skimbehang van glasvezel (geen naden). Daarna zijn de wanden overgeschilderd met zwarte verf, om de ruimte volledig donker te maken. Ook is er een lambrisering op maat gemaakt met kleine ledjes in de bekabelingsgoot.

Modellen kamer

In de Modellen Kamer is er veel gewerkt met berkenhout. Zo is er een berken multiplex vloer in wildverband neergelegd. De gehele vloer is gelakt met 2 componenten projectielak. In de ruimte staan 4 tafels met aluminium frame op wielen en berkenhouten tafelblad. Aan 1 zijde er is er een kast op de muur gemaakt van 4,5 meter hoog en zijdes van 7 cm dik. De planken zijn sandwich (holle binnenkant) panelen met een frame.  De Kasten zijn in verstek omgevouwen, zoadat er geen kopse kant in zicht is. Aan het plafond hangt een Kroonluchter van TL Staafloop lampen. De Kroonluchter bestaat uit 70 lampen gekoppeld aan netwerk stroom. Ze zijn verdeeld over twee groepen, zodat er gekozen kan worden lichtsterktes.


 

Wat is het Science Centre Delft?

Voor de buitenwereld is het soms een raadsel wat er bij een technische universiteit gebeurt. Wat zijn die ingewikkelde onderzoeksprojecten? Voor de leek lijken ze ondoorzichtig. Het Science Centre Delft geeft het publiek een kijkje in de keuken van de TU Delft en maakt inzichtelijk waar onderzoekers en studenten op de TU Delft zich dagelijks mee bezig houden. Wat ga je doen als je hier komt studeren? Welk onderzoek wordt er gedaan en wat merk je daarvan in de maatschappij?

In het Science Centre Delft staat een afspiegeling van recente onderzoeks- en studentenprojecten. De opstellingen zijn zoveel mogelijk replica’s van de echte onderzoeksopstellingen, want het Science Centre wil de realiteit laten zien. Zo kun je werken in een werkplaats die TU-onderzoekers en technische bedrijven ook gebruiken.

Je kunt de onderzoeksopstellingen en afstudeerprojecten bekijken, maar we dagen je ook uit om zelf aan de slag te gaan. Test hoe je de nieuwste technieken kunt inzetten of doe mee met een inloopworkshop waar je onder leiding van TU Delft studenten mee kunt denken over onderzoek. We wisselen de projecten en opstellingen regelmatig en dat maakt het leuk om nog eens terug te komen.

Een bezoek aan het Science Centre moet een uitdaging zijn. We maken minimaal gebruik van informatiebordjes, maar stimuleren bezoekers om zelf te onderzoeken, kritische vragen te stellen en doorzettingsvermogen te tonen. Competenties die je nodig hebt om goed onderzoek te doen, zeker als je net even dat stapje verder wilt gaan en echt baanbrekend werk wilt verzetten. Zo voel je je als bezoeker een echte onderzoeker.

Wees een dagje onderzoeker of technicus. Ben je geïnteresseerd in techniek, durf je kritische vragen te stellen en laat je je niet afschepen als het even tegenzit, maar zet je gewoon door? Kom dan een dagje naar het Science Centre!

bron: http://sciencecentre.tudelft.nl