podium-display-showroom-entree-fabriek-interieurbouw

HYET SWEET

123 interieurbouw werkt ook over de grens! Deze aanvraag kwam van een bedrijf in Frankrijk dat via een Nederlands marketing organisatie een aanvraag deed bij 123 interieurbouw om verouderde receptie ruimte snel te transformeren tot een ruimte die past bij deze tijd.

Gezien de flinke afstand tussen Lemmer en Gravelines hebben we op basis van foto’s de opdracht aangenomen. Gelukkig was de taalbarrière geen probleem en waren we tevreden over de uitgangspunten om de nieuwe ruimte te kunnen creëren. In Nederland hebben we alle mooie wanddoeken laten printen met logo’s en teksten aan de hand van een opmaak en een goed gekeurde drukproef. We hebben onze kleine snelle vrachtwagen volgeladen met materialen, gereedschappen en verf. Na een halve reisdag was er een korte bespreking over veiligheid en de definitieve aanpassingen.

De Balie

Het meeste werk zat in de balie. Het was een flink karwei om deze om te toveren tot een prachtig nieuwe balie. Na veel timmeren, boren, schroeven, plamuren, schuren en voorgronden waren we klaar om het om het groene HPL te plakken op het bovenblad van de balie.

De Maquette

Daarna begon het schilderen van de architraven en het verlagen van de bestaande fabrieksmaquette. De maquette stond op een podium met zwart stalen poten. Alle poten moesten stuk voor stuk ingekort worden. De poten zijn vervolgens weggewerkt met een wit geschilderde houten onderzijde. Het bestaande plexiglas hebben vervolgens weggehaald. Daardoor was de maquette veel beter te zien en ook nog makkelijker stofvrij te houden.

Overige werkzaamheden

  • We hebben de muren een iets warmere tint gegeven. Een kleur die bij een ontvangstruimte past.
  • Achter de receptiebalie hebben we een doek bespannen met een mooi logo op de volledige wand.
  • Op de wand achter de fabrieksmaquette staat de HYET Sweet slogan.

Eindconclusie

Met nog geen 3 weken tijd om van plan tot resultaat te komen was deze opdracht fantastisch om te doen. Ook de opdrachtgever was zeer tevreden over het resultaat. Voor alle partijen een happy end.

Historische Eikenhouten Tafel

Van der Wal Zonwering

123 Interieurbouw bouwde voor Van der Wal Zonwering onder andere showroom gevels, een bar, banken, tafels en displays.

Showroom Gevel
123 Interieurbouw maakte voor Van der Wal Zonwering een aantal showroom gevels met opgelegde steentjes ter decoratie. De steentjes worden er op gestuukt en zijn niet van echt te onderscheiden.

Trendy “roestige” metalen bar 
Het bovenblad van de bar bestaat uit verzinkt metaal. De voorzijde onder het tafelblad is voorzien van diverse roestplaten in verschillende vormen over elkaar heen gelegd. Op de basiswand is LED licht gemonteerd, waarbij het licht door de openingen tussen de platen zichtbaar is. De gehele bar is van hout gemaakt en “roestig” gedecoreerd en voorzien van klinknagels.

Historische eikenhouten tafel
In het naaiatelier \ showroom is een tafelblad gemaakt van 240 cm bij 240 cm van historische eikenhouten wagon planken. Op de wagon planken is de slijtage (teerresten & onregelmatigheden) van gebruik nog zeer goed zichtbaar. De delen zijn zo’n 60 jaar oud. Het frame bestaat uit robuust warmgewalst zwart staal, waardoor er een industriële look ontstaat. Het staal is gelakt met een 2 componenten lak. De tafel staat in een ruimte die volledig ingericht is door 123 Interieurbouw. De gehele ruimte is industrieel & ambachtelijk aangekleed met gordijnrekken inclusief een doek van foto uit 1932.

Stalen display 
De display bestaat uit eikenhouten wagon planken. Het frame bestaat uit robuust warmgewalst zwart staal, waardoor er een industriële look ontstaat. Het staal is gelakt met een 2 componenten lijm. Door spindels is de tafel in hoogte verstelbaar.

Lounge bank op maat
De bank is op maat van muur tot muur gemonteerd. De onderzijde is “roestig” gedecoreerd met klinknagels. In de rugleuning zitten aan de bovenkant LED spots, zodat de “sloopmuur” goed zichtbaar is. Alle onderdelen in de ruimte zijn zo op elkaar ingespeeld, dat er sfeervolle ruimte is ontstaat. De kussens zijn op maat gemaakt met dik schuimrubber van een mooie velour meubel stof.

Kastenwand-AMC-Ziekenhuis-Interieur-Bouw-HPL

AMC Ziekenhuis Kastenwand

123 Interieurbouw bouwde voor het AMC Ziekenhuis kastenwand, postvak meubel en een bank met harde dekking

Kastenwand van 36 meter

Onze opdracht was een het maken van een kastenwand van 36 meter. De kasten bestaan uit plint bakken, zijwanden, ligplanken en deuren. Alle planken, ligplanken, zijdes & deuren bestaan uit 22 mm multiplex geperst met HPL plaat in de gewenste kleur. Deze enorme kasten partij zijn prefab gemaakt in onze werkplaats. Vervolgens zijn alle onderdelen getransporteerd naar de betreffende locatie en op locatie volledig afgemonteerd. De wand is 36 meter lang.

Postvak meubel

Het postvak meubel bestaat uit 90 vakjes. Het is op maat gemaakt.

Zitbank met harde dekking

De bank is volledig van multiplex met HPL plaat. De bank staat in een openbare ruimte is gemaakt voor veel gebruik.

Science-Center-Museum-wand-interieurbouw

TU DELFT – Science Centre

123 Interieurbouw maakte voor het TU DELFT – Science Centre een aantal interieurs op maat.

We hebben hieronder een aantal ruimtes beschreven en weergegeven met foto’s.

Faculty Room (122 m2)

De Faculty Room wordt gebruikt voor vergaderingen in het Science Center. In de Faculty Room is een op maat gemaakte Kastenwand van HPL plaat met ventilatieroosters gemonteerd. Ook is er een speciale wand aanwezig gemaakt van 360 (60cm x 60cm) PET G platen met stroomgootjes. Elke plaat is uniek en CSC gefreesd. Ook is op elke een LED-lamp aangebracht. De wand is voorzien van Isofer isolatie materiaal tegen het geluid. De platen zijn niet-zichtbaar afgemonteerd.

Filmstudio – 360 graden projectie

In de filmstudio hebben 12 Panelen speels opgehangen latten frame met een multiplex van vurenhout. Zo gemaakt dat er geen naden te zien zijn. In werkplaats gemaakt en afgewerkt. Vervoert en voorzien van koppelbeugels om de naden zo dicht mogelijk op elkaar te krijgen. Om vervolgens alles af te monteren en te verven. Met projectie verf afgewerkt voor optimale projectie.

3D – Zie jezelf in 3D

In de ruimte is gewerkt met zwarte geplastificeerde Spaanplaat (melamine)  vanwege strakke afwerking en blinde lijmverbindingen. Er is een wand met deur geplaatst, achter deze wand bevind zich een projectie kamertje en de technische ruimte. De ruimte is behangen met Skimbehang van glasvezel (geen naden). Daarna zijn de wanden overgeschilderd met zwarte verf, om de ruimte volledig donker te maken. Ook is er een lambrisering op maat gemaakt met kleine ledjes in de bekabelingsgoot.

Modellen kamer

In de Modellen Kamer is er veel gewerkt met berkenhout. Zo is er een berken multiplex vloer in wildverband neergelegd. De gehele vloer is gelakt met 2 componenten projectielak. In de ruimte staan 4 tafels met aluminium frame op wielen en berkenhouten tafelblad. Aan 1 zijde er is er een kast op de muur gemaakt van 4,5 meter hoog en zijdes van 7 cm dik. De planken zijn sandwich (holle binnenkant) panelen met een frame.  De Kasten zijn in verstek omgevouwen, zoadat er geen kopse kant in zicht is. Aan het plafond hangt een Kroonluchter van TL Staafloop lampen. De Kroonluchter bestaat uit 70 lampen gekoppeld aan netwerk stroom. Ze zijn verdeeld over twee groepen, zodat er gekozen kan worden lichtsterktes.


 

Wat is het Science Centre Delft?

Voor de buitenwereld is het soms een raadsel wat er bij een technische universiteit gebeurt. Wat zijn die ingewikkelde onderzoeksprojecten? Voor de leek lijken ze ondoorzichtig. Het Science Centre Delft geeft het publiek een kijkje in de keuken van de TU Delft en maakt inzichtelijk waar onderzoekers en studenten op de TU Delft zich dagelijks mee bezig houden. Wat ga je doen als je hier komt studeren? Welk onderzoek wordt er gedaan en wat merk je daarvan in de maatschappij?

In het Science Centre Delft staat een afspiegeling van recente onderzoeks- en studentenprojecten. De opstellingen zijn zoveel mogelijk replica’s van de echte onderzoeksopstellingen, want het Science Centre wil de realiteit laten zien. Zo kun je werken in een werkplaats die TU-onderzoekers en technische bedrijven ook gebruiken.

Je kunt de onderzoeksopstellingen en afstudeerprojecten bekijken, maar we dagen je ook uit om zelf aan de slag te gaan. Test hoe je de nieuwste technieken kunt inzetten of doe mee met een inloopworkshop waar je onder leiding van TU Delft studenten mee kunt denken over onderzoek. We wisselen de projecten en opstellingen regelmatig en dat maakt het leuk om nog eens terug te komen.

Een bezoek aan het Science Centre moet een uitdaging zijn. We maken minimaal gebruik van informatiebordjes, maar stimuleren bezoekers om zelf te onderzoeken, kritische vragen te stellen en doorzettingsvermogen te tonen. Competenties die je nodig hebt om goed onderzoek te doen, zeker als je net even dat stapje verder wilt gaan en echt baanbrekend werk wilt verzetten. Zo voel je je als bezoeker een echte onderzoeker.

Wees een dagje onderzoeker of technicus. Ben je geïnteresseerd in techniek, durf je kritische vragen te stellen en laat je je niet afschepen als het even tegenzit, maar zet je gewoon door? Kom dan een dagje naar het Science Centre!

bron: http://sciencecentre.tudelft.nl

Kantoorpand - Nike Kalverstraat-sportcomplex-interieur-bouw

Nike Kalverstraat Sportruimte

Voor de Nike Kalverstraat bouwde 123 Interieurbouw een spiegelwand, geluiddichte wanden, kluisjes wand, tafels en een balie.

Wanden

In de ruimte is een geluiddichte wand met frame gebouwd met spiegels van 9mm dik. Daarnaast hebben wij op een wand de Nike term “JUST DO IT” aangebracht. De mallen zijn als negatief gebruikt. Op een derde wand is een muur van kluisjes gemonteerd.

 

Tafels, Banken & Balie

Ook leverden wij een aantal meubelen met historische look. Het houtwerk is gemaakt van vurenhout en geschilderd met 2 componenten lak om een historisch look te krijgen. Het staalwerk is gemaakt van onbewerkt zwart staal.